Nieuwe wooninspiratie: stoer en groen

Oeps! De afgelopen tijd ben ik druk geweest met allerlei andere dingen en schoot het schrijven van een blog er helemaal bij in… Uiteraard heb ik niet stil gezeten, zoals mijn Instagram ook al een beetje verraadt!

Ik heb de hal een make-over gegeven (nieuw kleurtje op de muur), scoorde een fijn bijzettafeltje/krukje bij de kringloop en probeer weer wat meer te tekenen in het kader van de creatieve ontspanning.

Soms ben ik opeens helemaal klaar met een item in huis, dit keer waren de gobelin fauteuil en de salontafel het spreekwoordelijke haasje. Ik wil minder roosjes, brocante en Queen Ann in huis, het moet wat stoerder met meer groen en een grotere diversiteit aan vintage. Van de ene op de andere dag verkocht ik daarom de salontafel, zonder na te denken over een alternatief. Gelukkig vond ik al snel dit schattige krukje/bijzettafeltje bij de kringloop.

vintage-tafeltje

De kleur vond ik niet zo mooi, beetje te donker, en de verflaag was ook aardig beschadigd, dus een nieuw projectje was geboren. Helaas is de kleurkeuze in kleine potjes verf erg beperkt en verf laten mengen kan alleen vanaf 500 ml. Daardoor kwam ik op het idee om zelf een kleur te mengen (met restjes lakverf). Als basis nam ik een grijstint en heel voorzichtig heb ik daar wat monumentengroen aan toegevoegd. Het resultaat is een mooie vergrijsde groen. Probleem opgelost!

grijs-groen-verf

Na drie verflagen is dit het eindresultaat geworden! Hier zie je trouwens ook de nieuwe kleur op de muur in de hal; matte muurverf in de kleur Lei van Histor. Fijne rustige tint, die eigenlijk overal bij past.
vintage-tafeltje-grijsgroen

Nu op zoek naar een tweede soortgelijk bijzettafeltje, zodat ook het bezoek hun kopje veilig kan neerzetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *