Nieuwe rommelmarkt vondsten

Ik heb al een tijdje niks meer geplaatst over nieuwe vondsten, mede doordat ik probeer het huis momenteel een beetje op te ruimen door dingen weg te doen en te verkopen. Maar ja het bloed kruipt soms waar het niet gaan kan en ik ben nou eenmaal erfelijk belast met het ‘meuk-is-leuk-virus’…

Gevonden vintage schatten

Op een kleine rommelmarkt in de buurt vond ik een oude emaille broodtrommel, een bijzondere bonbonnière (waar ik graag meer over te weten wil komen), een vintage bloemenpers en een antiek bord met roosjes.

Hollandse bonbonnière

De bonbonnière komt denk ik uit de jaren 50, maar dat weet ik niet zeker. De kleur is heel opvallend en apart! Onderop is het schaaltje gemerkt met ‘6A Holland’. Dit zou een kenner meer kunnen vertellen over het model en de fabrikant, maar helaas heb ik nog niemand gevonden die het weet. Wie helpt me verder? Ik ben nieuwsgierig!

bonboniere1   bonboniere3

Emaille broodtrommel

De broodtrommel is ook een oudje. Emaille werd vroeger veel gebruikt voor gebruiksvoorwerpen, zoals emmers, blikken en dus ook broodtrommels. Het is een beschermlaag van gesmolten glas op voorwerpen van metaal en vormt een gladde laag waardoor het gemakkelijk schoon te houden is. Tegenwoordig bewaren de meeste mensen hun brood gewoon in het plastic zakje of soms zelfs in de diepvries. Toch staat zo’n emaille broodtrommel wel heel gezellig vind ik!

broodtrommel

Binnenkort staan er weer een aantal rommelmarkten in mijn agenda, dus waarschijnlijk volgt er snel weer een blog. Houd ondertussen ook mijn Instagram account (TypischDaantje) in de gaten, want daar plaats ik ook regelmatig updates!

6 gedachten over “Nieuwe rommelmarkt vondsten

 1. ank schreef:

  ja, leuk geschreven Daantje. Hoop dat je weer veel mooie dingetjes vind. Je hebt er een oog voor, vooral dat bonbon schaaltje is apart. liefs ank

 2. Gül schreef:

  Hai Daantje,

  Toevallig heb ik net zo een bonbon schaaltje, maar dan een ander kleur.
  Ook op dat van mij staat 6A Meta Holland.

  Ben benieuwd of je er meer over te weten bent gekomen.

  • daantje schreef:

   Hi Gul,

   Wat leuk dat je een zelfde soort bonbon schaaltje hebt! Welke kleur heeft de jouwe? Helaas heb ik tot nu toe geen extra informatie kunnen achterhalen. Mocht ik iets te weten komen dan zal ik het laten weten.

   Groetjes, Daantje

 3. Daantje schreef:

  Wat apart zeg! Weer een heel andere stijl door het glazuur. Toch jammer dat we het merk niet weten… Ik sla jouw foto ook even op, bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *