Kerst in huis

De afgelopen maanden ben ik op zoek geweest naar oude kerstversiering; van ballen, dennenappels, vogeltjes en klokjes tot de glazen kralensnoeren. Bij familie op zolder, op de rommelmarkt en bij de kringloopwinkels met kerstafdeling ben ik gaan schatzoeken en zo heb ik inmiddels een flinke collectie vintage kerstboomversiering bij elkaar verzameld. Genoeg om de boom mee te vullen, dit jaar een echte dennenboom en volgend jaar mag de witte nepperd weer van zolder!

Ik begin stiekem in november al met het creëren van wat gezellige hoekjes, zoals een rozenbotteltak in m’n West Germany vloervaas en op tafel een stolpje met hertjes.

rozenbotteltak   stolp-hertjes

Wanneer de Sint het land weer uit is kan de boom opgetuigd worden en tover ik de stolpjes om tot kleine winter wonderland tafereeltjes…
Tip: low budget stolpjes vind je bij Xenos of Action, de boompjes kocht ik bij Action en Wibra (ook verkrijgbaar bij tuincentra), de sneeuw ook bij Action en de plastic dieren vind je bij iedere kringloop wel. Op een dienblad en met de lampjes eromheen is het plaatje compleet!

DIY-stolp-kerst-winter-wonderland   stolp-sneeuw-kerst-hertje

En dan is de boom aan de beurt. Hieronder wat foto’s van de geweldige kerstversiering die ik gevonden heb, de variatie in figuurtjes is echt eindeloos groot. Ben je ook fan van antieke kerstversiering of wil je meer weten over oude kerstdecoratie dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Oudekerstversiering.nl!

antieke-kerstversiering   kerstboom-antieke-ballen

De kerstdecoratie op onderstaande foto vond ik ook op de rommelmarkt. De kaarsjes vallen onder de noemer ‘kerstornamenten’, ze komen volgens de website uit Japan en zijn gemaakt in de jaren ’30 tot ’50. Toch leuk om te weten! Het hertje kon ik helaas niet terugvinden, wie kan mij er meer over vertellen?

kerstdecoratie-hertje

Uiteraard wens ik jullie allemaal een hele fijne kerst met veel gezelligheid en (vintage) liefde! ♥

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *