Schatzoeken op de rommelmarkt

Vorige week was er eentje vol goede vondsten! Op zaterdag ben ik naar de rommelmarkt geweest en heb ik een doos vol mooie spulletjes gescoord. Ik zocht eigenlijk niks speciaals, dus liet me verrassen door het aanbod en dat bleek erg groot te zijn.

De score: oude blikken, pastel Regout schalen, West Germany vazen voor bij de bestaande ‘verzameling’ en een heleboel vintage bloempotjes. Ook vond ik weer leuke cadeautjes voor vrienden en familie, maar daar ga ik natuurlijk niets over verklappen!

blikken

west-germany-vazen

         

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk maak ik altijd wel een praatje met mensen op de rommelmarkt. Soms een anekdote of een grapje, dit keer raakte ik in gesprek met iemand die ook een liefde voor vintage bleek te hebben.

vintage-bloempot-groot

Ik was bezig met het uitzoeken van wat bloempotten en opeens hoorde ik een ietwat teleurgestelde schatzoekster achter mij: ‘Oh jij hebt alle mooie er al uit gehaald..?’. Gelukkig bleek zij net een ander soort potjes te zoeken en hebben we de buit gedeeld. Toch fijn om er iemand anders net zo blij mee te maken als je er zelf mee bent!

vintage-bloempotten

Hieronder een aantal tips om het schatzoeken op de rommelmarkt wellicht iets makkelijker te maken.
• Neem een rugzak of zo’n handig opvouwbaar tasje mee om je aankopen in te doen.
• Pinnen kan natuurlijk niet, dus een portemonneetje met (klein)geld is onmisbaar.
• Bedenk van te voren waar je naar op zoek wilt gaan, zo kun je gericht rondkijken.
• Loop gerust nog een tweede rondje, je zult dingen zien die je eerst totaal niet had zien staan.
• Vind je meerdere spulletjes die je graag wilt hebben? Vraag dan om een mooi prijsje voor alles samen.
• Neem altijd je goede humeur mee, maak een praatje met mede-schatzoekers en gun elkaar de ruimte om rond te snuffelen.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips, succes met schatzoeken! ♥

Een gedachte over “Schatzoeken op de rommelmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *