Brocante shoppen in Frankrijk

Ik ging op vakantie en nam mee… Zo gaat dat als je van kringlopen* houdt en op vakantie gaat naar Frankrijk, dan kom je niet met lege handen thuis! Tijdens mijn vakantie probeer ik via internet en de posters langs de weg alle brocantes en rommelmarkten in de buurt te vinden en uiteraard te bezoeken.

In de kleine Franse dorpjes zitten vaak lokale brocante boetiekjes en rommelwinkels die zeker een bezoekje waard zijn. Wat hier hip is wordt daar nog beschouwd als oude rommel en dat betekent dat je leuke dingen kunt scoren voor een klein prijsje! Soms moet je wel even goed speuren en snuffelen, maar er zijn altijd verborgen schatten te vinden.

Ik vond dit keer in ieder geval weer geweldige vintage items! Onder andere een trolley tafeltje (waar ik al een tijd naar op zoek was), een koperen gieter uit de jaren ’50, een oude camera uit de jaren ’40, servies, prentjes en nog veel meer leuks.

Hieronder een overzicht van de gevonden vintage items en brocante:trolley
Trolley met gieter en vogelprentjes.

jaren-50-tafeltje
Jaren ’50 tafeltje en de oude camera.

wekker
Deze mintgroene wekker van Société Méridionale d’Industrie Marseille is echt n eye-catcher en bleek na wat research een stuk ouder te zijn dan ik dacht, namelijk uit de Art Deco tijd!

bambi-hertjes-boekensteunen
Boekensteunen van marmer met hertjes, research leert dat ze zijn uitgebracht ter ere van de Disney-film ‘Bambi’ in de jaren ’30/’40.

En dan nog deze geweldige schoolplaten uit 1960: Le peau et le Toucher, Les Plantes sans Fleurs en Les Cruciferes.
schoolplaat-le-peau-et-le-toucheSchoolplaat-les-plantes-sans-fleursSchoolplaat-les-cruciferes

Kortom; Vive la france!

* Nieuw werkwoord voor de Dikke van Dale: ik kringloop, jij kringloopt, wij kringlopen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *