Doei Ikea, hallo vintage!

In mijn vorige blog liet ik al weten dat ik een vintage kastje heb gekocht. Ik was eigenlijk op zoek naar een vintage (lees stevige en degelijke) vervanging voor de Ikea Malm ladekast die uit elkaar valt, maar kwam tijdens mijn zoektocht een perfect ladekastje tegen voor in de hal.

Schoenenkastje-MP

En tja… als ‘ie dan perfect onder de kapstok blijkt te passen en de lades qua formaat gemaakt lijken te zijn voor schoenen, dan is de keuze snel gemaakt. Weg met de rommelige schoenenrekken (ook Ikea) waar ik me stiekem al tijden aan erger en het schoenenkastje is een feit.

Hij had nog wel een beetje liefde nodig, dus lades schoongemaakt en beplakt met vintage kastpapier (kwam die rol papier ook eindelijk eens van pas). En de buitenkant van het kastje in de olie gezet om de kleur van het hout nog dieper te maken.

Het kastje voor de behandeling met olie:
ladekastje-zonder-olie

Het eindresultaat:
schoenenkastje-eindresultaat

Een gedachte over “Doei Ikea, hallo vintage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *