Nieuwe vondsten!

Jippie! Ik heb weer leuke items gescoord, dit keer gewoon via Marktplaats. Eigenlijk ging ik alleen een kunstig borduursel ophalen, maar kwam thuis met veel meer leuks! De score: twee oude puddingvormen, vintage bloempotten, kitscherige schoteltjes (voor aan de muur) en een stapeltje antieke borden.
Alle vintage spullen hebben hun eigen verhaal, ze komen niet rechtstreeks uit de fabriek rollen, maar hebben al een heel leven achter de rug. Zo komen deze spulletjes uit het huis van een 103 jaar oude vrouw, die tijdens de tweede wereldoorlog in het verzet had gezeten en erg van handwerken hield.

borduursel-vogel-abstract
Het gekke borduursel waarvoor ik eigenlijk kwam, een soort abstracte vogel, gemaakt naar aanleiding van een schilderij.

puddingvormen
De oude puddingvormen; de gele is van Petrus Regout Maastricht en het mintgroene schaapje (dat inmiddels in de keuken hangt) is van Zenith Gouda.

vintage-bloempotten
Sinds kort heb ik een vintage bloempotten tik, op één of andere manier kan ik ze nooit laten staan als ik ze tegen kom. Het aantal planten hier in huis is dan ook flink toegenomen, want in ieder potje past een plantje! 😉

antieke-borden-mariabeeld
Mijn servies bestaat uit een combinatie van vintage borden met roosjes en simpel mintgroen Ikea servies, dus dit stapeltje past niet echt in geheel maar was te mooi om niet mee te nemen. Het mariabeeld (geen vintage, maar gewoon van de kerstafdeling in het tuincentrum) en de vintage bloempot had ik trouwens al.

Van de schoteltjes heb ik geen foto’s, maar die komen vast nog wel een keertje langs in een andere blog! Overigens heb ik ook nog een vintage ladekastje gekocht, maar daarover later meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *