DIY: creatief met veren

Wat doe je tijdens die druilerige zomerdagen? Juist, dan haal je de creatieve projectjes weer uit de kast! Ik verzamel altijd mooie veren die ik tegenkom tijdens wandelingen, om ze vervolgens in een vitrinekistje te laten pronken.
Alleen is mijn pronkkistje inmiddels gevuld met veren van vrolijk gekleurde vogels uit de dierentuin (tip!), dus bleven de simpele grijze duivenveren over. Om die saaie veren iets opvallender te maken heb ik een spuitbus met goudverf uit de schuur gehaald en ze overgespoten, niet helemaal maar alleen een subtiele gouden punt.

Uiteraard kun je dit ook met andere kleuren doen, zwart of neon geeft ook een gaaf effect, maar ik had toevallig nog goud staan. Tip: zorg dat je een bakje zand of een blokje oase (groene bloemschikspul) hebt staan om de veren in te prikken tijdens het drogen, dan voorkom je dat ze aan de ondergrond blijven plakken.

veer-goud-gespoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *